DE ORGANISATIE

Kind-Zijn is een in april 2005 opgericht kleinschalig gastouderbureau met een persoonlijke benadering en directe communicatielijnen.
Mede hierdoor trachten wij een open en flexibele sfeer te creëren. Het gastouderbureau bestaat uit twee vennoten te weten Ellen Hochstenbach en Kim Laan, beiden woonachtig in Zutphen en met ervaring in de kinderopvang. Samen verzorgen zij professionele gastouderopvang voor circa 150 gezinnen uit Zutphen en omgeving (o.a. uit Apeldoorn, Brummen, Vorden en Hengelo GLD.) Hiervoor hebben zij een vergunning van de gemeente Zutphen.
Jaarlijks worden wij geïnspecteerd door de GGD. Zij controleren of wij wel volgens de wet Kinderopvang werken ( klik hier voor het laatste GGD rapport).

Wij vinden de kwaliteit van de opvang erg belangrijk; uw kinderen zijn immers uw waardevolste bezit!
Opvang bij een gastouder betekent samenwerking in de opvoeding. Overeenstemming en wederzijds vertrouwen zijn daarom erg belangrijk.
Door middel van een goede bemiddeling, begeleiding en bereikbaarheid trachten wij hiervoor de juiste voorwaarden te scheppen.


Kim Laan, zelf moeder en een ervaren groepsbegeleidster in de opvang van kinderen met een verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Ze heeft de HBO studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond. Hiernaast heeft zij diverse thuisstudies gevolgd waaronder kinderpsychologie.
Zij kan, vanuit de kennis die zij opdeed tijdens haar studies, (gast)ouders advies geven en informatie avonden organiseren.

Ellen Hochstenbach, moeder van twee volwassen dochters, heeft 16 jaar ervaring als peuterleidster met coördinerende taken. Hiervoor heeft zij de opleiding tot kleuterleidster gevolgd. Tijdens haar werk heeft zij diverse cursussen gevolgd, waaronder een Gordon cursus, een EHBO cursus en een training Home Start. Naast deze uitvoerende taken beheerst ze ook coördinerende en administratieve taken.
Naast haar inzet voor Kind-Zijn werkt zij momenteel als ambulant begeleidster voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking die zelfstandig wonen.

Kind-Zijn is telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0575 - 561192. Mochten wij er niet zijn, dan kunt u een boodschap voor ons achter laten op de voicemail. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Het is ook mogelijk contact met ons op te nemen via e-mail.

Steun
We vinden het heel belangrijk om anderen mee te laten profiteren van ons mooie, groeiende project.
Zo hebben we al gedoneerd aan o.a. de kindertelefoon, Jantje Beton, de Brandwonden-stichting, een weeshuis in Nepal en stichting Hope.

Handige informatie
Adres :  Warnsveldseweg 51, 7204 BB  Zutphen
Telefoon :  0575 - 561192
K.v.K. :  08134654
Bankrekening :  NL10 INGB 0004280353
Registratienr. :  991230280 (Landelijk register)